Školní výlet 4. a 5. třídy

28.06.2015 08:29

Ve čtvrtek 18.6.2015 se žáci 4. a 5. ročníku vydali zdolat vrch Chocholík. Vystoupili jsme na autobusovém nádraží ve Vyškově a pak nás čekalo 7 hodin chůze, soutěží a zábavy. 

První zastávka byla u cvičáku za Vyškovem. Tam se soutěžilo, dokud byly síly, v člunkovém běhu. 

Další zastávka byla o poznání příjemnější - žáci vzali ztečí zmrzlinové okýnko v Drnovicích. 

Dalším zastavením, neplánovaným, byla prohlídka místního kostela a pak už hurá vzhůru. Pod rozhlednou proběhlo náležité poučení a už první zdatní jedinci stoupali točitým schodištěm k vrcholu. Nahoře byl krásný výhled na celou Drahanskou vrchovinu, Hostýnské vrchy, Vyškovskou bránu, viděli jsme obce a kopce blízké i vzdálené a velkou část z nich se nám podařilo pojmenovat.

Po sestupu byly připraveny další soutěže. Topografická a chůze zručnosti a následný přesun na Drnovskou špici. Tam nás čekalo nemilé překvapení v podobě uřvaných žáků jiné školy, ale nedali jsme se rušit, nasbírali jsme dříví na oheň a připravili jsme si vydatný špekáčkový oběd.

Poté byla v lese nachystaná další hra a pomalu jsme se začali přibližovat zpátky k Vyškovu. Aby nebyl pochod tak jednotvárný, proběhla ještě jedna papírková soutěž a došli jsme pohodovým tempem zpět na nádraží do Vyškova. 

Za 7 hodin jsme ušli asi 12 km, někteří naběhali podstatně víc, zahráli 7 soutěží, zdolali na 200 schodů, snědli mnoho zmrzliny,vypili litry šťávy a užili si hodně zábavy. 

Počasí bylo na túru výborné - žádné vedro, žádný déšť, nikdo se neztratil, nikdo se nezranil, nálada byla pohodová a my jsme načerpali síly na zbylých 13 dní školy :-)

 

Fotogalerie: Školní výlet 4. a 5. třídy