Školní výlet 4. a 5. třídy

27.06.2016 22:10

22.6.2016 jsme se my, žáci 4. a 5. ročníku, rozdělení do 5 družstev, vydali zdolat nedalekou sopku, Větrníky. Počasí bylo zpočátku velice přívětivé, po obědě nám sluníčko přitopilo. 

O Větrníkách, naší nejbližší národní přírodní rezervaci, jsme měli mnoho informací. Čekala nás asi osmikilometrová túra, zpestřená mnoha hrami.

Hned na úvod se potrénovalo věšení prádla, pak přišel na řadu hlavolam a celkem obtížná šifra. Na kopci jsme měli bojovou hru. Měli jsme uvázané kolem pasu balónky a museli jsme zničit soupeřův balónek, zároveň ale uchránit ten svůj. Tady jsme si užili opravdu hodně srandy. Namotávání bonbonů na jazyk bylo taky zábavné. To soustředění!
Na nejvyšším bodě jsme se rozhlédli okolo sebe a určili obce, které byly všude kolem nás. Pak jsme si udělali ohniště a opekli špekáčky. Než jsme je snědli, byla nachystaná další hra, lesní pátračka. Potom jsme po sobě uklidili, kluci uhasili oheň a vydali jsme se na cestu do Kučerova. Na strništi jsme hráli kimovku, týmy už začínaly taktizovat. Nakonec jsme zastavili na chvíli v Kučerově u dětského centra, procvičili násobilku a pak přenášeli papírky na brčku. Poslední hra na nás čekala na zastávce. Museli jsme zapátrat v paměti a vzpomenout si, jaké rostliny jsme cestou potkali. 
Výlet se báječně povedl! Navíc snaha všech týmů bude sladce odměněna :-)

 

Fotogalerie: Školní výlet 4. a 5. třídy