Výlet do Jedovnic

29.06.2022 09:07

 Dne 22. června se osmá třída vydala na 3 -denní výlet do kempu Olšovec, který se nachází u stejnojmenného rybníku v Jedovnicích. Sešli jsme se v 7:45 na autobusovém nádraží ve Vyškově, kde jsme se potkali s devátou třídou, která jela i stejným autobusem, jako my. Po příjezdu do Jedovnic jsme se prošli po náměstí a poté jsme vyrazili do kempu. Jakmile jsme dostali klíče od naší chatky, začali jsme vybalovat a povlékat postele, i když u holek na tom má zásluhu Míša H., která nám s povlékáním pomohla. (Né, že by jsme to nezvládli, ale bylo to jaksi příjemnější :D). 

Po obědě jsme se byli projít na náměstí, po cestě jsme se stavili do obchodu, kde jsme si koupili nějaké potraviny na večerní vaření a naši procházku jsme završili zmrzlinou a ledovou tříští. Horké počasí nás zmohlo natolik, že jsme se museli jít okoupat do rybníku. Voda byla velmi příjemná a tak se nám těžko lezlo z vody ven. Náš šéfkuchař Filip Š. nám první den ukuchtil míchaná vajíčka s párkem. Jídlo bylo velmi chutné, a tak nebylo divu, že se celá mísa snědla u táboráku. 

Druhý den jsme vstávali kolem sedmé, nikomu se pochopitelně nechtělo, ale muselo se. Po snídani se uklízely chatky a většina žáků se psychicky připravovala na výlet do vedlejší vesnice Rudice, kde jsme navštívili nádherný lom a rudické propadání. Po únavném výletu se pár lidí osvěžilo v rybníce, nebo se hrálo volejbal v areálu kempu. Náš výlet zpestřil pan ředitel, který nás navštívil u táboráku. Zazpívali jsme si pár písniček a potom se vydal domů. Vaření se už rozlehlo i do další chatky. Vařili se špagety s kečupem a sýrem, párky a opět vajíčka. Večer už byli všichni unavení, tak jsme usnuli do pár minut. Ráno se začalo balit a po snídani jsme museli kemp opustit. Na oběd jsme byli v restauraci na svíčkové, byla moc dobrá. Výlet se nám vydařil a budeme na něj rádi vzpomínat. 

Jolana Honzáková

Fotogalerie: Výlet do Jedovnic